ZagA Durieux Kiadó és a Horvátországi Magyarok Tudományos és Művészeti Társasága kiadásában jelent meg intézetünk tudományos főmunkatársa, a Zágrábi Magyar Intézet igazgatója, Sokcsevits Dénes új kötete Hrvatska od stoljeća 7. do danas (Horvátország a 7. századtól napjainkig) című könyve, amelynek 2017. április 18-án kerül sor a bemutatójára Zágrábban. A meghívó itt látható, további részletek itt olvashatóak.

Sonkoly Varga ngyes meghv A2017. április 20-án 17:30 órai kezdettel négyes könyvbemutatóra kerül sor a Magyar Nemzeti Múzeumban (Bp. 1088 Múzeum krt. 14–16.), amelynek során intézetünk tudományos munkatársa, Varga Bálint közelmúltban megjelent könyveit (The Monumental Nation és Árpád a város fölött) is megismerhetik az érdeklődők. A meghívó itt tekinthető meg.

Iszt2017. március 17-én a Török–magyar kapcsolatok az Oszmán Birodalomtól napjainkig – a levéltári dokumentumok tükrében című könyvet mutatták be Isztambulban, a Török Állami Levéltár konferenciatermében. Hendrich Balázs főkonzul és Uğur Ünal, a Török Állami Levéltár főigazgatójának védnöksége alatt megrendezett eseményen a védnökök mellett beszédet mondott Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója, illetve Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója, intézetünk igazgatója. 

Bővebben...

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata