TihanyA Tihanyi Bencés Apátság Vendégségben a szerzeteseknél címmel tartotta meg a Múzeumok Éjszakája alkalmából rendezvényeit 2017. június 23-án és 24-én. Az apátsági gasztronómiai kiállítások bejárásásban, a vezetésben, az apátsági sörök és kávé kóstolásaban Rákossy Anna és Saly Noémi muzeológus mellett intézetünk tudományos munkatársa, Katona Csaba kalauzolta az érdeklődőket. Részletes beszámoló itt olvasható.

 

SorEz sör! A sernevelőtől a sörgyárig címmel nyílt meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum legújabb kiállítása 2017. június 23-án. Az MKVM és a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum közös kiállítása a magyarországi sörgyártás és -fogyasztás mutatja be. A Kulich Julianna, Hegedűs Krisztián, Maczó Balázs és Török Róbert által rendezett tárlat egyik szakmai lektora intézetünk tudományos munkatársa, Katona Csaba volt. További részletek itt olvashatóak.

 

IMG 3322A Székely László, az alapvető jogok biztosa 2017. június 26-án ünnepélyes keretek között adta át a 2017. évi Justitia Regnorum Fundamentum-díjakat. Ez évben a díjat – Böjte Csaba OFM, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke, valamint Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke mellett – Szarka László, intézetünk tudományos főmunkatársa, téma-csoportvezetője vehette át. További részlettek itt olvashatóak. Szívből gratulálunk!

MNM GasztroA Magyar Nemzeti Múzeum (Bp. 1088 Múzeum körút 14–16) 2017. május 25-én (csütörtökön) 15:30 órai kezdettel tartja meg az Ige-Idők: A reformáció 500 éve című időszaki kiállításához kapcsolódó GasztroTeológia-sorozatának első rendezvényét, amelyen intézetünk tudományos munkatársa tart előadást. A részletes program itt olvasható.

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata