Skorka logoIntézetünk "Lendület" Középkori Magyar Gazdaságtörténet Kutatócsoport a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Történeti Intézetében mutatta be kutatási terveit, eredményeit. A kutatócsoport vezetője, Weisz Boglárka Gazdaságtörténeti kutatások: utak és lehetőségek címmel tartott előadást.

Bővebben...

Skorka logoA "Lendület" Középkori Magyar Gazdaságtörténet Kutatócsoport 2017. december 5-én, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) dísztermében rendezte meg harmadik műhelykonferenciáját Veretek és leletek – A középkori pénztörténet-kutatások újabb eredményei címmel.
A programot Torbágyi Melinda, a MNM Éremtárának vezetője, a Magyar Numizmatikai Társulat elnöke nyitotta meg, aki a jelenleg folyó pénztörténeti kutatások színhelyei közül – részben gyűjteménye okán (Éremtár) – az eseménynek otthont adó MNM-et és az azt megszervező MTA BTK TTI „Lendület” Középkori Magyar Gazdaságtörténeti Kutatócsoportot emelte ki.

Bővebben...

 Skorka logoA mohácsi vereségről - másképpen címmel jelent meg az Összkép magazin MTA BTK Lendület Középkori Magyar Gazdaságtörténet Kutatócsoport Pénz posztó piac. Gazdaságtörténeti tanulmányok a magyar középkorról című tanulmánykötetéről készített cikksorozatának negyedik része. A cikk itt olvasható. A korábbi cikkek pedig itt és itt olvashatóak.
A cikket az index.hu is átvette.

Középkori gazdaságtörténet

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata