Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

A Szigetvár és Turbék politikai, katonai és szakrális szerepe az oszmán–Habsburg nagyhatalmi vetélkedésben és a magyarországi török berendezkedésben – tények és emlékezet című projekt új honlapja

SzigA Szigetvár és Turbék politikai, katonai és szakrális szerepe az oszmán–Habsburg nagyhatalmi vetélkedésben és a magyarországi török berendezkedésben – tények és emlékezet című OTKA-kutatás (vezetői: Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója, intézetünk igazgatója és Pap Norbert, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense) új honlapja 2015. december 14-től a következő linke érhető el: szigetvar.btk.mta.hu. A honlapon közzétett rövid hírek tájékoztatnak a vizsgálatok legújabb eredményeiről, a kutatásokkal kapcsolatos fejleményekről, és ugyanott olvashatók, láthatók a kapcsolódó publikációk, sajtómegjelenések és fotók is.     

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata