gaarchcollAz év vége, év eleje alkalmat ad áttekintésekre. Így az Újkor.hu 2018-ban is összesítette legnépszerűbb cikkeit. Négy kategóriában készült összegzés, ebből háromban érintettek intézetünk munkatársai. Az elsőbe kerültek azok a cikkek, amelyek a legnagyobb Facebook-aktivitást váltották ki 2018 folyamán.

10. helyen zárt Szőts Zoltán Oszkár és Szőts-Rajkó Kinga, a Jégvarázs című animációs filmet történészszemmel vizsgáló írása. 8. helyre a Varga Szabolccsal (kérdező: Sterner Dániel), 7. helyre a Hornyák Árpáddal (kérdező: Hamerli Petra) készült interjú került. 6. helyen az a Maróti Zsolt Viktor jegyezte riport végzett, amely ifj. Bertényi Iván és Pálffy Géza 2018. október 10-ei, Habsburgokkal kapcsolatos előadásairól számolt be. Végül ezen a listán 3. helyre került Fónagy Zoltán karácsonyi szokásokat bemutató írása.

A második top 10-ben azokat a 2014 és 2017 között megjelent cikkeket vették sorra, amelyek a mai napig bezárólag a legnagyobb Facebook-aktivitást váltották ki. 10. helyre került Szőts-Rajkó Kinga írása, amely a Magyarország története című filmsorozatot mutatta be. A cikkben – a sorozathoz hasonlóan – intézetünk több munkatársa nyilatkozott, így Zsoldos Attila, Csukovits Enikő, C. Tóth Norbert, Pálosfalvi Tamás, Tringli István és Pálffy Géza is. A lista 3. helyén Katona Csaba Rövid magyarországi sörtörténelem című cikke található.

A harmadik tízes lista azt mutatja be, hogy mely cikkek produkálták a legnagyobb látogatottságot a Google Analytics szerint 2018-ban. 9. helyen található Szőts-Rajkó Kinga Fekete Bálinttal közösen jegyzett írása, amely a magyarországi történelem szakos képzéseket mutatja be. A 8. helyre pedig az első listán is szereplő, Jégvarázs című animációs filmet elemző írás került.