Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Fejérdy András az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Tudományos Tanácsának új magyar tagja

ENRSA Jan Rydel, az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata (ENRS) Irányítóbizottságának elnöke az emberi erőforrások minisztere javaslata nyomán 2019. június 4-én 5 éves időtartamra Fejérdy Andrást, intézetünk igazgatóhelyettesét nevezte ki az ENRS Tudományos Tanácsának magyar tagjává. Kollégánknak ezúton is gratulálunk!

Az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózatát a német, magyar, lengyel és szlovák kulturális miniszterek közös nyilatkozata hozta létre 2005-ben. 2014 májusában Románia is csatlakozott a hálózathoz és jelenleg további négy állam – a Cseh Köztársaság, Ausztria, Lettország és Albánia – is tagja az ENRS-nek.

Az ENRS Akadémiai Tanácsa élvonalbeli történészekből és társadalomtudósokból áll. A tanács tagjainak elsődleges feladata, hogy kutatási témajavaslatokat fogalmazzanak meg az ENRS számára, elbírálják az ENRS-hez benyújtott tudományos pályázatokat, konferenciákon és tudományos tanácskozásokon képviseljék az ENRS-t, valamint értékeljék az ENRS tudományos tevékenységét

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata