ENRSA Jan Rydel, az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata (ENRS) Irányítóbizottságának elnöke az emberi erőforrások minisztere javaslata nyomán 2019. június 4-én 5 éves időtartamra Fejérdy Andrást, intézetünk igazgatóhelyettesét nevezte ki az ENRS Tudományos Tanácsának magyar tagjává. Kollégánknak ezúton is gratulálunk!

Az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózatát a német, magyar, lengyel és szlovák kulturális miniszterek közös nyilatkozata hozta létre 2005-ben. 2014 májusában Románia is csatlakozott a hálózathoz és jelenleg további négy állam – a Cseh Köztársaság, Ausztria, Lettország és Albánia – is tagja az ENRS-nek.

Az ENRS Akadémiai Tanácsa élvonalbeli történészekből és társadalomtudósokból áll. A tanács tagjainak elsődleges feladata, hogy kutatási témajavaslatokat fogalmazzanak meg az ENRS számára, elbírálják az ENRS-hez benyújtott tudományos pályázatokat, konferenciákon és tudományos tanácskozásokon képviseljék az ENRS-t, valamint értékeljék az ENRS tudományos tevékenységét