Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Megjelent a késő középkori megyék archontológiája

archontologia II B1 kicsiZsoldos Attila és Engel Pál korábbi, hasonló témájú munkájának folytatásaként Intézetünk gondozásában tegnap megjelent a Magyarország világi archontológiája 1458–1526 című kötet II. része, mely a Magyar Királyság megyéi „tisztikarának” archontológiáját tartalmazza.  W. Kovács András e kötet erejéig C. Tóth Norbert, Horváth Richárd, Neumann Tibor és Pálosfalvi Tamás szerzőtársává vált, így Erdély felújított, kiegészített adattárával a kötetet még gazdagabbá, pontosabbá tette. Az Előszó itt olvasható, a Tartalomjegyzék pedig itt tekinthető meg.

A kötet ára 2900 Ft. Megvásárolható, megrendelhető az MTA BTK Történettudományi Intézetben (Humán Tudományok Kutatóháza, Bp. 1097 Tóth Kálmán utca 4., B épület 4/44. szoba; tel.: (06 1) 224 67 00/4624-es mellék, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és az MTA BTK Penna Bölcsész Könyvesboltban (Bp. 1053 Magyar u. 40., munkanapokon 13:00 és 17:00 óra között, tel.: 06 30 203 1769, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), továbbá partnereinknél.

 

 

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata