Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

oha meghivooha Weisz B2019. július 19-én a XLVII. Országos Honismereti Akadémián (Nyíregyháza) intézetünk munkatársai közül Weisz Boglárka A középkori magyar nemesség és az adópolitika, Varga Szabolcs A nemesség szerepe a végvárrendszerben és Fónagy Zoltán A nemesség mindennapjai a "hosszú" 19. században címmel tartottak előadásokat.

clio9 voros 435x653A Clio Intézet Tanácsköztársaság 100 év után című – Budapest Főváros Levéltárával közösen rendezett – előadás-sorozatában önálló alkalmat szentelt annak témának, hogy miként működött a Tanácsköztársaság propaganda-gépezete? A 2019. június 28-án tartott rendezvény egyik előadója intzézetünk tudományos főmunkatársa, Vörös Boldizsár volt. Részletes beszámoló itt olvasható.

clio7 balogh m 1 1024x6832019. június 19-én került sor a Clio Intézet Tanácsköztársaság 100 év után című, Budapest Főváros Levéltárával közösen rendezett előadássorozatának hetedik alkalmára A Tanácsköztársaság egyházpolitikája címmel. A rendezvényen Balogh Margit, intézetünk tudományos főmunkatársa, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont általános főigazgató-helyettese tartott előadást. Az eseményről itt olvasható részletes beszámoló az Újkor.hu-n.

KvarIntézetünk és az Erdélyi Múzeum-Egyesület közötti együttműködés keretében 2019. május 31-én és június 1-jén intézetünk igazgatója, Molnár Antal, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Művészettörténeti Intézet igazgatója, Mikó Árpád és intézetünk tudományos munkatársa, Jakó Klára Kolozsváron jártak. Az esemény képgalériája itt tekinthető meg.

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata