Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Konferencia Szófiában: tízéves a Bolgár–Magyar Történész Vegyes Bizottság

Szof2016. május 30.–június 3. között emlékeztek meg Szófiában a Bolgár–Magyar Történész Vegyes Bizottság fennállásának tizedik évfordulójáról. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Klein András szófiai nagykövet, a bizottság munkájának támogatója is. Intézetünket a vegyes bizottság elnöke, Ress Imre, továbbá Csaplár-Degovics Krisztián, Bíró László és Demeter Gábor, a bizottság tagjai képviselték előadásaikkal, az intézeten kívüli tagokat pedig Zsebők Csaba.

Bolgár oldalról a Bolgár Tudományos Akadémia Történettudományi Intézet képviselői (Iliya Todev, Valery Stoyanov, Penka Peykovska) mellett a Balkanisztikai Intézet és a szófiai Sveti Kliment Ohridski Egyetem képviselői köszöntötték az egybegyűlteket. Magyar oldalról üdvözölte a bizottság munkáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem is, amely szintén több tagot ad a vegyes bizottságnak. A konferenciával egybekötött megemlékezés után egy nemzetközi migrációs konferencián is előadott a magyar küldöttség két tagja, Zsebők Csaba és Demeter Gábor.

 

Közelgő eseményeink

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata