Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Katona Csaba előadása Uppsalában

index2018. szeptember 13-án és 14-én az Uppsalai Egyetem adott otthon a Regimes and Societies in Conflict: Eastern Europe and Russia since 1956 címmel rendezett nemzetközi tudományos konferenciának, amelynek célja az volt, hogy körüljárja, miként alakult ki a kortárs kelet-európai és oroszországi sokszínűség az egykori sztálinista diktatúrákból. A konferencia egyik szervezője az Institute for Russian and Eurasian Studies (IRES), a másik a British Association for Slavonic & East European Studies volt (BASEES ) volt.

A rendezvényen előadóként Katona Csaba tudományos munkatárs képviselte intézetünket Structure and Tone Change of the Press in View of the Report of the Public Mood in the Era of Change of Regime (October 1988 January 1989) című előadásával. A részletes program itt látható, a konferenciáról szóló beszámoló itt olvasható.

 

Közelgő eseményeink

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata