Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

A COST Association új projektjének nyitókonferenciája Lisszabonban

isle kickoff3A COST együttműködést 1971. novemberében hozták létre 19 ország részvételével abból a célból, hogy európai szinten hangolják össze a nemzeti támogatottsággal folytatott műszaki és tudományos alapkutatásokat. A COST rugalmas alapelvei segítségével nemzeti kutatóintézetek, egyetemek, ipari vállalatok kutatási tevékenységét összehangoló akciókat kezdeményezett.

Az együttműködés az Európai Bizottság támogatásával működik. Intézetünk a tavalyi év folyamán több mint húsz európai partnerrel sikeresen elnyerte a COST támogatását az Islamic Legacy: Narratives East, West, South, North of the Mediterranean (1350–1750) projekt keretén belül. A projekt célkitűzése, hogy nemzetközi és interdiszciplináris megközelítésben próbálja meg koordinálni a tagországokban folyó középkori és kora újkori kereszténység és iszlám közötti kapcsolatokkal foglalkozó kutatásokat. Az elnyert nyitókonferenciájára 2019. június 3-án és 4-én került sor Lisszabonban. Intézetünket Tóth Ferenc tudományos tanácsadó és Kármán Gábor tudományos munkatárs képviselte.

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata