Smuk borito honlapraA Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont kiadásában megjelent a Médiatudományi Könyvek sorozat legújabb kötete: Smuk Péter: A politikai diskurzusok alkotmányjogi szerkezete. A demokratikus közvélemény kialakulásának alkotmányos garanciái – európai standardok és közép-európai kihívások címmel. A kiadvány tartalomjegyzéke itt olvasható.
A kötet ára 3000 Ft. Kiadói kedvezménnyel megvásárolható közvetlenül a kiadótól, az MTA BTK Történettudományi Intézetben (Bp. 1014 Úri u. 53. I. emelet 57., kedd, péntek 9.00–15.00 óráig, illetve előzetes egyeztetést követően a többi munkanapon is) vagy megrendelhető a e-mail címen, illetve a 224–6700/624 telefonszámon. A kötet a kiadón kívül kapható a Polihisztor Könyv Kft. könyvesboltjában (amely a TTI-től közvetlenül megrendelt kiadványok átvételi pontjaként is működik) és webáruházában is, valamint partnereinknél.

A demokratikus közvélemény kialakulása érdekében az államnak nemcsak elviselnie kell a véleménynyilvánítás szabadságát, hanem szerveznie és támogatnia is kell a politikai diskurzusok sokszínűségét. Ez a kötet tisztázza az állam erre irányuló intézményvédelmi kötelezettségének elméleti alapjait, valamint áttekinti az európai standardokat és a sajátos történelmi hátterű közép-európai államok kapcsolódó jogintézményeit és alkotmányos gyakorlatát a médiajog, a kampányszabályozás és a parlamenti jog területén.