Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Fodor Pál Isztambulban

2019012910211419 jabrifqj7jmkn364vkd4ms23t21Törökország egyik legismertebb történésze, a 2016-ben elhunyt Halil Inalcik utolsó könyvének bemutatójára került sor 2019. január 28-án az Isztambuli Magyar Tudósklub rendezvénysorozat keretében Magyarország Főkonzulátusa kulturális intézetében Isztambulban. A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont által 2018-ban kiadott, a Duna-menti oszmán berendezkedést bemutató könyv ismertetésén részt vett Fodor Pál, az MTA BTK főigazgatója, intézetünk tudományos tanácsadója is.

A hatalmas érdeklődés mellett megtartott eseményen Halil Inalcik egykori kollégái és tanítványai méltatták köszönetet mondtak az MTA BTK-nak, amiért egy nemzetközi kiadványsorozat első kiadványaként megjelentette a könyvet. Egy nappal később, 2019. jnauár. 29-én a Marmara Egyetemen tartott előadást Fodor Pál Szulejmán szultán türbéjéről.

 

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata