rakocziMagyar Nemzeti Múzeumban (Bp. 1088 Múzeum körút 14–16.) 2020. január 14-én 16:00 órai kezdettel kerül sor arra, a II. Rákóczi Ferencről szóló beszélgetésre, amelynek egyik résztvevője intézetünk tudományos tanácsadója, Tóth Ferenc. A részletes program itt tekinthető meg.

roger crowley 2019 12Roger Crowley népszerűsítő történelmi könyvei a maguk műfajában a legolvasottabbak közé tartoznak Angliában. Eddigi öt könyvéből négy magyar fordításban is megjelent. A köteteket jegyző Park Kiadó meghívására a szerző Magyarországon járt 2019. október 29-én, és az érdeklődők két helyen is találkozhattak vele. Délelőtt intézetünk Mi a titok? Történelem, ismeretterjesztés, szórakozás című nyitott rendezvényén, délután pedig a Közép-Európai Egyetemen tartottak dedikálással egybekötött beszélgetést. A délelőtti kerekasztalon mi is ott voltunk, utána pedig interjúkészítésre is lehetőséget kaptunk. Ismerjék meg velünk Roger Crowleyt! A cikk a Bölcsészettumányi Kutatóközpont és az Újkor.hu együttműködésében készül.

Crowley2019. október 29-én (kedden) 11:00 órai kezdettel Roger Crowley angol író lesz intézetünk vendége, A Mi a titok? Történelem, ismeretterjesztés, szórakozás című beszélgetésnek intézetünk Tanácsterme (Humán Tudományok Kutatóháza, Bp. 1097 Tóth Kálmán u. 4., B. ép., V. em.) ad helyet. A meghívó itt látható.

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo