Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Új életre kelt a Világtörténet folyóirat

vt11 1-2 eloboritovt11 1-2 hatboritoA 2011-től újra az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének kiadásában megjelenő folyóirat 1964-ben évkönyvként indult, majd 1979-tól folyóiratként működött tovább. A külföldi szakirodalomról szóló ismertetéseket, magyar és külföldi szerzők egyetemes történeti témájú tanulmányait közölt és ma is e feladatnak kíván eleget tenni. A 2011. évi 1–2. számban a perui Amazóniáról, Spanyolország külpolitikájáról, az „osztrák gondolat” formálódásáról 1918–1938 között, kozák emigránsok magyarországi szervezkedéséről és az el nem kötelezett országok 1961. évi belgrádi kongresszusáról olvashatnak az érdeklődők tanulmányokat. Emellett több külföldön megjelent történészi munka ismertetését is tartalmazza a lapszám.

Tartalomjegyzék   Szerzők, impresszum

A folyóirat előfizethető bármely hírlapkézbesítő postahivatalnál, de számonként is megvásárolható az MTA BTK Történettudományi Intézetben (1014 Budapest, Úri u. 53.; 224-6700/626. mellék; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata