ellenzekiseg DSC04262Ellenyékiség a zenei gyűjteményekben címmel tudományos konferenciára került sor a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészsettudományi Kutatóközpont és a COURAGE – Gyűjtemények hálózata kutatóprogram szervezésében 2017. október 19-én. A rendezvény részletes beszámolója itt olvasható az Újkor-hu-n.

BFLVallási közösségek, gyűjteményeik és ellenállás a szocializmus idején címmel került sor konferenciára a házigazda intézmény, a Magyar Egyházi Levéltárosok Egyesülete és a COURAGE szervezésében Budapest Főváros Levéltárában 2017. április 7-én. Az eseményről az Újkor.hu-n itt olvasható részletes beszámoló.

cropped courage new logo zoomVallási közösségek, gyűjteményeik és ellenállás a szocializmus idején címmel konferenciára kerül sor a házigazda intézmény, a Magyar Egyházi Levéltárosok Egyesülete és a COURAGE szervezésében Budapest Főváros Levéltárában (Bp. 1139 Teve u. 3–5.) 2017. április 7-én (pénteken) 9:30 órai kezdettel. A program itt látható, további részletek a rendezvény honlapján itt olvashatóak.

TilosA Tilos Rádió Tótumfaktum című műsorában a kulturális ellenállás kelet-európai történetéről mint közös európai örökségünkről, országonként eltérő gyakorlatairól és a civil társadalom szerepéről beszélgetett Horváth Sándor tudományos főmunkatárs, témacsoport-vezető, Apor Péter tudományos munkatárs (a COURAGE vezető kutató-koordinátora, illetve kutató-koordinátora) és Bódi Lóránt. A teljes adás meghallgatható itt.

KassakA szürke zónától az ellenzékiségig. A szocialista korszak nonkonform művészete és gyűjteményei címmel tudományos konferenciára kerül sor a Kassák Múzeum és a COURAGE kutatóprogram szervezésében 2017. március 20–21-én. Helyszín: Kassák Múzeum (Bp. 1033 Fő tér 1., Zichy-kastély). A meghívó itt olvasható.

refo500-logo