Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

COURAGE-siker a brüsszeli EU nyílt napon

open day May 5 2018 01Az Európai Unió – valamennyi uniós intézmény közös szervezésében – minden év májusában nyílt napot (Open Day) rendez Brüsszelben. Az EU által támogatott projekteknek csak töredéke kap meghívást. A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont COURAGE projektje a szerencsések közé tartozott és 2018. május 5-én sikeresen bemutatkozhatott a mintegy 15 000 fős látogatottságot elérő rendezvényen, ahol a COURAGE stand kiemelkedő látogatottságot ért el.

A nyílt napon a projektek saját standjuknál várták az érdeklődőket, a különféle nemzetiségű, kisebb-nagyobb gyerekekkel érkező családokat, érdeklődő fiatalokat, felnőtteket. A COURAGE csapata mintegy tucatnyi, a látogatók valamennyi korosztályát lefedő, hagyományos és ugyanennyi online játékkal készült és interaktív formában mutatta be a kulturális ellenállás történeteit, gyűjteményeit és a kutatási projekt eredményeit.

 

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata