Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

COURAGE-rendezvény a brüsszeli Európai Kutatási Tanácsban (ERC)

A Journey to the Eastern European Underground with Award Winner FilmsA kulturális ellenállás gyűjteményeit feltáró COURAGE projekt a brüsszeli European Research Council épületében a projekthez kapcsolódó filmvetítésekkel és beszélgetésekkel zárul 2019. január 28–29-én. Az ez év januárjának végén befejeződő projekt nemzetközi zárókonferenciáját 2018 novemberének végén tartotta Budapesten.

Erről és a három éven át tartó kutatás eredményeiről (az elkészült adatbázisról, a kiállításokról, tananyagról és konferenciákról) számos kulturális és közéleti nyomtatott és online médium beszámolt: többek között az MTI sajtóközleményében, a  Magyar Narancs, a HVG, a 444, a Libarius, és a Múlt-kor. Horváth Sándorral, intézetünk tudományos főmunkatársával, témacsoport-vezetőjével, a projekt vezetőjével a kultúra.hu készített interjút, két kutatójával, Bódi Lóránttal és Huhák Helénával a Tilos Rádió és a Trend FM, illetve szintén Huhák Helénával a Klub Rádió.

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata