SuBA Vasárnap.hu kérdéseire válaszolt 2020. július 10-én Sudár Balázs, intézetünk tudományos főmunkatársa, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Magyar Őstörténeti Témacsoport vezetője a magyar történelem krónikás hagyományairól. Ennek a beszélgetésnek a folytatása 2020. július 18-án jelent meg Őstörténeti paradigmaváltás kellős közepében vagyunk címmel: a teljes interjú itt érhető el.

MM2020. júilus 13-án intézetünk tudományos munkatársa Mitrovits Miklós az InfoRádiónak nyilatkozott a lengyel elnöválasztás kapcsán: a hanganyag itt érhető el. Szintén ő 2020. július 14-én a Neokohn kérdéseire válaszolt ugyanebben a témában. A Bocsánatot kért az orrhosszal újraválasztott lengyel elnök című írás itt érhető el.

KCs"A Trianon körüli totális szétesés olyan, mint  a Walking Dead" címmel jelent meg riport 2020. július 12-én. intézetünk tudományos munkatársával, Katona Csabával a 24.hu-n arról, hogy hogyan jelenik meg Trianon és az összeomlás élménye a korabeli naplókban és emlékiratokban A Borovitz Tamás által készített teljes beszélgetés itt olvasható.