Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

PAA múlt hatalma címmel tavaly év végén jelent meg intézetünk ny. tudományos tanácsadója, Pók Attila új kötete a Kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete/Institute of Advanced Stuides (IASK) és a Savaria University Press Alapítvány kiadásában, intézetünk támogatásával. Pók Attila ennek kapcsán is nyilatkozott 2019. január 28-án a Szombathelyi Televíziónak, 2019. január 30-án pedig az ATV-nek. A felvételek itt, illetve itt tekinthetők meg.

The Art of Medieval HungaryIsmerjünk önmagunkra! Országimázs – angol nyelvű könyvsorozat a magyar kultúráról, művészetről címmel jelent meg a Magyar Idők 2019. január 29-i számában Fáy Zoltán írása, amelyben az intézetünk igazgatója, tudományos főmunkatársa, Molnár Antal által útjára indított könyvsorozatot, illetve a The Art of Medieval Hungary című kötetet mutatja be, amelynek 2018. november 29-én volt a bemutatója a Magyar Tudományos Akadémia főépületében. A kötet megjelenését a Magyar Nemzeti Bankkal 2015-ben kötött stratégiai megállapodás tette lehetővé, amelynek keretében az MNB több tízmillió forinttal támogatta az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont angol nyelvű publikációit. A cikk teljes terjedelmében itt olvasható.

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata