Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Magyar Idők című lap 2018. október 6-i számában jelent meg Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója, intézetünk igazgatója írása Bölcsészet – "A tanácstalanság megjelenési formája", avagy tudomány, identitás, országimázs, versenyképesség? címmel. A teljes szöveg itt érhető el.

2018. szeptember 18-án intézetünk tudományos főmunkatársa, Stark Tamás a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában a Horthy-korszakról, a kormányzat emlékezetpolitikájáról beszélgetett Dési János szerkesztővel. A műsorban arról is volt szó, hogy mit várhatunk a  Magyar–Orosz Levéltári Vegyesbizottság megállapodásától, amely lehetővé teszi  a magyar hadifoglyokra vonatkozó Oroszországban őrzött anyagok kutathatóságát.  Ez volt a témája annak a rövid interjúnak is ami a Kossuth Rádió 180 perc című műsora Fülszöveg részében került adásba 2018. szeptember 19-én. Előbbi felvétel itt, utóbbi pedig itt hallgatható meg.

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata