Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

SzapolyaiIntézetünk tudományos munkatársa, Varga Szabolcs hosszabb interjút adott az Origónak 2019. május 15-én Szapolyai Jánosról. A beszélgetés több mítoszt eloszlat vele kapcsolatban, közelebb hozza az uralkodó igazi személyiségét és bemutatja a Szapolyaiakkal kapcsolatos új kutatásokat. A teljes írás itt olvasható.

csempe klubradio 394x200 ok2019. május 10-én a Múltunk folyóirat Szabad a pálya! című havi rádióműsorában Ignácz Károly vendégeként inétézetük tudományos munkatársa, Paksa Rudolf Rudolf és Csunderlik Péter beszélgettek a Tanácsköztársaság emlékezetéről, emlékezetpolitikáról, kollektív és egyni emlékezésről a Klubrádióban. Az adás ajánlója a folyóiratot kiadó Politikatörténeti Intézet oldalán itt olvasható, míg a beszélgetés meghallgatható a Klubrádió honlapján itt.

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata