Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

A "Lendület" Szent Korona Kutatócsoport eredményei a sajtóban a korona hazatérésének 40. évfordulóján

GlantA Szent Korona 1978. január 6-i hazatérésének 40. évfordulója alkalmából a Pálffy Géza vezette „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport eredményei jelentős sajtóvisszhangot kaptak. A teljesség igénye nélkül: a kutatócsoport vezetője a Mindenki Akadémiája ismeretterjesztő sorozatban beszélt 2018. január 5. és 7. között több alkalommal a korona történetéről.

2018. január 6-án a Duna World csatornán került sor a „koronafilm” országos televíziós premierjére. Az M5 Kulturális Híradójában szintén 2018. január 6-án Debreceni Egyetem történésze, Glant Tibor szólalt meg (aki könyvet írt a korona "amerikai kalandjáról"), míg ő és Pálffy Géza a Vasánapi Újság 2018. január 7-e adásában is nyilatkoztak. A közmédia 40. évfordulóval foglalkozó műsorainak összegzése itt tekinthető meg.

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata