Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Új egyháztörténeti forráskötet jelent meg

csanad B1 emailAz MTA BTK Történettudományi Intézete gondozásában megjelent a Zsinatok a Csanádi egyházmegyében a 19–20. században című kötet, mely a Magyar Történelmi Emlékek – Okmánytárak című sorozatunk legújabb darabja. A 260 oldalas könyvet Zakar Péter állította össze és Adriányi Gábor lektorálta. Sorozatszerkesztő Balogh Margit. Az Ajánlás dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök tollából itt olvasható, Zakar Péter bevezető sorai pedig itt. A Tartalomjegyzék itt tekinthető meg.

A kötet ára 2300 Ft. Megvásárolható közvetlenül a kiadótól, az MTA BTK Történettudományi Intézetben (Bp. 1014 Úri u. 53., I. emelet 57., munkanapokon 9.00–16.00 óráig) és az MTA BTK Penna Bölcsész Könyvesboltban (1053 Budapest, Magyar u. 40., munkanapokon 13 és 17 óra között, tel.: 06 30 203 1769, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy megrendelhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen, illetve a 224–6700/624, 626-os telefonszámon. A kötetet a kiadón kívül partnereinknél vásárolhatja meg.

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata