Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Újabb egyháztörténeti forráskötet jelent meg

Szekesfehervar borito1 kicsiAz MTA BTK Történettudományi Intézete gondozásában megjelent A Székesfehérvári egyházmegye zsinatai a 20. század első felében című kötet, mely a Magyar Történelmi Emlékek – Okmánytárak című sorozatunk legújabb darabja. A 346 oldalas könyvet Mózessy Gergely állította össze. Sorozatszerkesztő Balogh Margit. Az Előszó Spányi Antal tollából itt olvasható, Mózessy Gergely bevezető sorai pedig itt. A Tartalomjegyzék itt tekinthető meg.

A kötet ára 3400 Ft. Megvásárolható közvetlenül a kiadótól, az MTA BTK Történettudományi Intézetben (Bp. 1014 Úri u. 53., I. emelet 57., munkanapokon 9.00–16.00 óráig) és az MTA BTK Penna Bölcsész Könyvesboltban (1053 Budapest, Magyar u. 40., munkanapokon 13 és 17 óra között, tel.: 06 30 203 1769, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy megrendelhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen, illetve a 224–6700/624, 626-os telefonszámon. A kötetet a kiadón kívül partnereinknél vásárolhatja meg

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata