Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Újra megjelent a Nagyhatalmi érdekek hálójában

borhi borito1 jpeg kicsiIntézetünk, valamint az Osiris Kiadó gondozásában két éve megjelent Nagyhatalmi érdekek hálójában című kötet újra kapható. A kötet szerzője, Intézetünk tudományos tanácsadója, az Indiana University professzora, Borhi László az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatát a második világháborútól a rendszerváltásig követi nyomon. A kötet 2016 júniusában jelent meg először, s a nagy érdeklődésre számot tartva most utánnyomásban újra hozzáférhető. A tartalomjegyzék itt tekinthető meg.

A kiadvány ára 4980 Ft. Megvásárolható, megrendelhető az MTA BTK Történettudományi Intézetben (Humán Tudományok Kutatóháza, Bp. 1097 Tóth Kálmán utca 4., B épület 4/44. szoba; tel.: [06 1] 224 67 00/4624-es mellék, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és az MTA BTK Penna Bölcsész Könyvesboltban (Bp. 1053 Magyar u. 40., munkanapokon 13:00 és 17:00 óra között, tel.: 06 30 203 1769, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), továbbá partnereinknél.

Közelgő eseményeink

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata