Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Bartha Ákos előadása Debrecenben

DABBartha Ákos, intézetünk posztdoktor kutatóként foglalkoztatott tudományos munkatársa Kétszeresen kisebbségben. Egy katolizált zsidó család a két világháború közti Debrecenben: a Fahidiak címmel tartott előadást Debrecenben, a 2018. január 25–26-án megrendezett Városi identitás és a kulturális emlékezet rétegei a kora újkortól napjainkig című tudományos konferencián.

A rendezvényt a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet Magyar Emlékezethelyek Kutatócsoportja, az Európa Kulturális Főváros Debrecen 2023 Programiroda és a Debreceni Akadémiai Bizottság Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága szervezte. A konferenciáról készített rövid videoriport itt tekinthető meg, a program itt, a beszámoló pedig itt olvasható.

 

 

Közelgő eseményeink

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata