Nyilatkozatban fejezte ki szolidaritását az akadémiai kutatóintézetek helyzetével kapcsolatosan számos intézmény, testület, szervezet határon innen és túl egyaránt, amit ezúton is nagyon köszönünk! A szolidaritási nyilatkozatok ide kattintva érhetőek el.

Hadtörténeti tanulmányút Cseh- és Morvaországban

6. Reszlet a 2018. evi emlekcsatabolA Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtörténelem, Filozófia és Kultúrtörténeti Tanszéke 2018. november 29. és december 2. között tartotta meg az immár másfél évtizedes hagyományra visszatekintő cseh- és morvaországi hadtörténeti tanulmányi útját Csikány Tamás ezredes, tanszékvezető egyetemi tanár vezetésével.

Ennek keretében olyan csatatereket, emlékhelyeket, városokat keresnek fel a résztvevők, amelyek a magyar történelem szempontjából kiemelkedő fontossággal bírnak, így a königgrätzi és austerlitzi csatateret. A tanulmányi útnak immár negyedik alkalommal volt felkért résztevője intézetünk tudományos munkatársa, Katona Csaba, aki a kollégák által tartott hadtörténeti előadások mellett a felkeresett emlékhelyek művelődéstörténeti szerepéről beszélt a hallgatóknak. Az Újkor.hu oldalon itt olvasható részletes beszámoló.

 

Közelgő eseményeink

Nincsenek események

refo500-logo

Munkatársaink önálló blogjai

A hétköznapi élet története 
A tankönyvön túl

 

Az MTA kutatói pályázatai

Az MTA központi weboldala

AZ MTA kutatóintézet-hálózata